BAH...da volumul mai tare!

Imagineaza-ti ca esti intr-un univers paralel.De acolo, cuvintele au cu totul alt sens.Lasa-ti imaginatia sa-ti joace feste.Fiecare parte din prezent provine din trecut si se reflecta spre viitor.
Vizualizeaza...

Stuff...from my mind...

luni, 1 iunie 2009

Dragostea are si ea pareri...nu doar personaje.

Cand fiecare persoana ajunge in ipostaza de a simti furnicaturi sau alte chestii aparte care mai tarziu se defineste ca fiind dragoste,fiecare din noi ne punem problema ce este mai exact acest sentiment?
Am gasit diverse pareri,chiar si ai unor copii neexperimentati,dar care privesc lucrurile de genul cu mai multa maturitate ca cei incercati.Imaginea este fantastica...
"Cand cineva te iubeste, felul in care iti rosteste numele este diferit. Chiar stii ca numele tau este in siguranta in gura lui."(Billy 4 ani)
"Este dragoste atunci cand mami ii face cafea lui tati si ia o inghititura inainte de a i-o da, pentru a fi sigura ca gustul este OK."(Danny 7 ani)
"Este dragoste atunci cand ii spui unui baiat ca iti place camasa lui, iar el se imbraca dupa aceea cu acea camasa in fiecare zi."(Noelle 7 ani)
"Atunci cand iubesti pe cineva genele ti se ridica si coboara si mii de stelute ies din tine." (Karen 7 ani)
"Nu trebuie sa spui te iubesc daca nu este adevarat. Dar daca este adevarat , trebuie s-o spui cat mai des. Oamenii uita."(Jessica 8 ani)
"Dragoste este atunci cand te saruti tot timpul. Apoi, cand obosesti de atata sarutat tot vrei sa fii impreuna si sa stai de vorba. Asa sunt mami si tati. Sunt caraghiosi cand se saruta."(Emily 8 ani)

Sunt doar cateva din parerile micutilor isteti in care imaginatia contopita cu realitatea creaza fraze demne de luat in seama de cei mari.
Apoi urmeaza cele spuse de oamenii mai invatati...
"Ce e dragostea? Nevoia de a iesi din tine insuti." - Charles Baudelaire
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."
"Dragostea care o daruim mai departe este singura care o pastram pentru noi." - Elbert Green Hubbard
"Dragostea e asemeni febrei ; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor." - LaRochefocauld
"In iubire, totul se schimba, toate devin insemnate: dintr-un nimic se naste un colos." - Tudor Arghezi
"Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor." - Victor Hugo

Inchei cu aceasta predica a lui Hugo,dar cu o anumita motivatie...aceea ca de la tot ce a spus el mai sus a plecat si ideea postului meu.
E paradoxal faptul ca lipsa unui singur lucru, un simplu cuvand (dragoste)...poate aduce dupa el atatea sentimente dureroare si atatea trairi nedorite: singuratate,izolare,lacrimi,nebunie,boala,etc.
Suntem asa de constienti de cauzele produse de aceasta lipsa de dragoste incat,chiar si daca ne-am stradui cu ardoare sa o descoperim,tot nu ar fi suficient ca sa apara.

Niciun comentariu: